Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, foto: Vladimír Kapuš | 06.05.2018

Splněno! První liga zůstává v Chomutově i pro následující sezónu!

Splněno! První liga zůstává v Chomutově i pro následující sezónu!
C H O M U T O V - V sobotu 5. května nastoupili chomutovští florbalisté k dalšímu utkání baráže o první ligu. Ve sportovní hale v Kadani porazili Štíry z Českých Budějovic 8:5. Byl to celkem dvaačtyřicátý mistrovský zápas tohoto dlouhého a náročného ročníku. Tentokrát již definitivně poslední. Přesně osm měsíců od odehrání prvního ligového duelu si tak může Chomutov oddechnout. První ligu bude hrát i v příští sezóně!
BA4, sobota 5.5.2018, 17:00
Florbal Chomutov
-
FBC Štíři České Budějovice
8:5 (4:0, 2:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Smetana (Štěrba), 11. Šarša (L. Fiala), 13. Linc (T. Fiala), 16. T. Fiala (Linc), 33. Kopp (Štěrba), 38. Andrle (Bejček), 44. Kučera (L. Fiala), 60. Kopp (Kellermann) - 29. Havelka (Slepička), 30. Malý (Havelka), 37. Malý (Havelka), 47. Malý (Dvořák), 60. Štěpka (Staněk).
Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4, 8:4, 8:5.
Florbal Chomutov: Vlček - Šarša (C), Kellermann, Smetana, Štěrba - T. Fiala, Linc, L. Fiala - Kopp, Bejček, Andrle - Kučera
FBC Štíři České Budějovice: Macek - Staněk, Kudláček (C), Valdauf, Froněk, Havelka, Zelinka, Drobiš, Bíca, Klouda, Štěpka, Hanák, Malý, Slepička, Šimek a Strouhal



(c) foto: Petr Kozelek

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): "Děkujeme soupeři za celou sérii a přejeme hodně štěstí v příštím ročníku. Pro nás byla tato sezóna velmi náročná a dlouhá a jsme moc rádi, že jsme ji nakonec dotáhli do vítězného konce. Děkuji všem hráčům, kteří se na udržení 1. ligy zasloužili. Moc děkuji všem divákům za dlouhodobou podporu, bez nich bychom to měli mnohem náročnější. Hráče teď čeká zasloužené volno a my můžeme konečně naplno začít plánovat další ročník!"

Komentář Lukáše Malého (FBC Štíři České Budějovice): "Gratuluji Chomutovu k udržení 1. ligy. Za práci, kterou jako klub odvádí, si tuto soutěž zaslouží. Pro nás i přesto končí sezóna úspěchem. Před sezónou nikdo nevěřil, že budeme hrát finále Národní ligy. Děkuje všem, kteří nás během sezóny podporovali. A děkujeme i těm, kteří nám úspěch nepřáli, protože i díky nim jsme byli lepší. Získané zkušenosti zúročíme v dalších sezónách a 1. ligu vybojujeme příští rok. Celkově v sérii rozhodlo to, že soupeř měl fantastického gólmana a proměňoval šance, které my jsme nedávali. Díky za sérii."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři