Oficiální web florbalového klubu Chomutov
30.03.2008

Detail zápasu

17., neděle 30.3.2008,
SK Paintball Varnsdorf
-
Florbal Chomutov
5:7 (2:3, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Borovička (Štika), 5. Penk (Straka), 15. Novotný (Straka), 19. Penk (Hruška), 26. Štika (Borovička), 44. Havel, 45. Havel (Penk).
Rozhodčí: Ligda, Šrot. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7. Střely na branku: 18:25.
Florbal Chomutov: Vlček - Novotný, Straka, Penk (C), Hruška - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Somol, Štika


V Litvínově pořádali Staré Pušky předposlední turnaj letošní sezóny, a to v neděli 30. března 2008. Na tuto akci bylo vybráno 11 hráčů do pole a Vlčák jako strážce naší svatyně. V prvním utkání jsme změřili síly s celkem SK Paintball Varnsdorf.

Vstup do utkání byl vcelku slušný a ve 4. minutě nás po Kaprově nahrávce dostal do vedení Bory - 1:0. Soupeř sázel téměř výhradně na dlouhé rozehrávky a brejky na naší stranu. Dva z nich také využil a rázem byl výsledek obrácen v náš neprospěch - 1:2. Převaha sice byla na naší straně, ale produktivita byla slabá. Až půl minuty před koncem první části vyrovnal dalekonosnou střelou Penkič na 2:2. Uběhlo pouhých 12 vteřin a Doktor po příhře od svého obranného parťáka Stračeny převážil misky vah opět na naši stranu - 3:2.

Druhá třetina byla zcela v naší režii, měli jsme navrch ve všech činnostech a dokázali jsme své vedení navýšit. Nejprve zafungovala spolupráce naší druhé obranné dvojice, kdy Jablkoň usedl na trestnou lavici, odkud sledoval druhou trefu Penkiče - 4:2. A když na 5:2 zvýšil v 11. minutě Kapr měli jsme zápas výborně rozehraný. Ovšem ještě neměl být všem dnům konec...

Kdyby nám kdokoliv někdy v minulosti řekl, že budeme hrát jako chomutovští hokejisté, brali bychom to zřejmě jako kompliment. Ovšem po zpackaném finálovém utkání, kdy naši borci dokázali ztratit vedení 5:2 a nakonec prohrát, v nás tato myšlenka nevyvolala příjemné pocity. Bohužel průběh byl naprosto stejný. Varnsdorf dvěma rychlými góly na začátku třetí části dotáhl až na stav 4:5 a donutil nás k oddechovému času. Po něm jsme opět zahodili několik možností na pojišťovací trefu, za což přišel trest ve 12. minutě v podobě vyrovnání - 5:5. A to ještě následně soupeř z dalšího rychlého brejku trefil tyč!

Naštěstí jsme se dokázali oklepat a závěr zvládli lépe, než borci KLH. V čase 13:27 přihrával Míša před bránu Havlíkovi, který precizní tečí usměrnil míček pod horní tyčku - 6:5. Stejný hráč pak ještě 38 vteřin před koncem zpečetil přesnou střelou k tyči na 7:5 naše vítězství. Vydřené, komplikované, ale důležité.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři