Oficiální web florbalového klubu Chomutov
15.03.2008

Detail zápasu

16., sobota 15.3.2008,
FBC Vipers Most B
-
Florbal Chomutov
3:4 (0:1, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 9. Borovička, 31. Bendl (Fokt), 37. Bendl (Fokt), 38. Borovička (Štika).
Rozhodčí: Andrea, Polanský. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 12. Střely na branku: 20:23.
Florbal Chomutov: Okénka - Novotný, Straka, Šamaj, Hruška (C) - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Pelc, Štika


Po jednozápasové pauze jsme nastoupili na krupské hřiště znovu. Že nás nečeká nic lehkého bylo každému jasné. Naším soupeřem byl vedoucí celek soutěže Vipers Most B, jenž měl na svém kontě v dosavadním průběhu soutěže jedinou porážku. Tu navíc utrpěl až v minulém kole, kdy podlehl našemu pronásledovateli z Loun.

Věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme se vyvarovat zbytečných chyb v rozehrávce, které nás tolik tížili v předchozím utkání. Tentokrát se nám hra v defenzívě dařila a když už vznikla nějaké mezírka, řešil ji s přehledem Ox. V 9. minutě jsme se dokonce ujali vedení chytrou střelou Boryho - 1:0. Tento stav se navzdory několika šancím na obou stranách již nezměnil.

I ve druhé třetině probíhal tuhý a vyrovnaný boj. Občas na hraně pravidel, hrálo se důrazně a s vysokým nasazením. Ve 4. minutě prostřední části hry mostečtí vyrovnali, resp. my jsme vyrovnali za mostecké, když si Stračena nešťastně srazil míček do vlastní sítě - 1:1. V další šanci Vipers nás následně zachránila tyč. Tempo utkání nebylo nijak vysoké, oba týmy se snažily vyvarovat se zbytečných chyb, i proto trval po půl hodině hry hubený a nerozhodný výsledek 1:1.

O vítězi mělo rozhodnout až poslední 15 minut. Začátek vyšel lépe nám, když už po 27ti vteřinách Michal Bendl parádní střelou z první využil Foktisovu přihrávku a zajistil nám vedení 2:1. Mostečtí ale v 5. minutě využili přesilovou hru a začínalo se od začátku. Důležitým momentem byla naše rychlá reakce na vyrovnávací trefu. Akce jako přes kopírák druhého gólu - Foktis zatáhl míček středem, rozehrál na Michala, jenž se opět nemýlil - 3:2. Za minutu a půl zafungovala spolupráce Kapra a zakončujícího Boryho a vedli jsme o dvě branky - 4:2. V čase 12:57 mostečtí snížili na 4:3, ovšem závěr jsme zvládli a těsný náskok udrželi.

Z turnaje jsme odvezli plný počet šesti bodů podložené velmi dobrým výkonem. Další zápasy nás čekají v neděli 30.března, kdy hrajeme v Litvínově proti Varnsdorfu a Ústí nad Labem.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři