Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 10.08.2011

Chomutov se šesti juniory v sestavě podlehl v dalším přípravném zápasu Spartě Praha 1:9

Chomutov se šesti juniory v sestavě podlehl v dalším přípravném zápasu Spartě Praha 1:9
C H O M U T O V - V úterý 9.8. měl "A" tým na programu další přípravné utkání v Praze, tentokrát se v hale na Podvinném mlýně postavil proti prvoligové Spartě. Severočeši opět přivezli do hlavního města mladou sestavu hned se šesti juniory. Poprvé za muže nastoupili Marek Selinger a Daniel Jäschke, kterému v den utkání nebylo ještě ani 16 let. V utkání hraném na 4x 15 minut Chomutov podlehl 1:9.
příp., úterý 9.8.2011, 20:00
ACEMA Sparta Praha UNYP
-
Florbal Chomutov
9:1 (0:0, 1:0, 3:1, 5:0)
Branka Chomutova: 45. Nový.
Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 9:1.
Florbal Chomutov: Vlček (31. - 54. Burda) - Silovský, Pačmag, Dudek, Maštalířský - Morava, Fokt, Kämpf - Nepovím, Jäschke, Štěrba - Selinger, Dvořák, Nový


K utkání nemohli z různých důvodů nastoupit tři hráči základní sestavy, které tudíž v sestavě nahradili junioři ročníku 1995 Marek Selinger a Daniel Jäschke. Tomu v den utkání bylo přesně 15 let, 11 měsíců a 26 dní a stal se tak nejmladším hráčem v historii klubu, který kdy nastoupil v mužské kategorii. Celkový věkový průměr týmu byl ještě nižší, než v utkání proti juniorům Tatranu Střešovice.

Od začátku bylo zřejmé, že favoritem zápasu hraného na 4x 15 jsou domácí, ale i hráči FbC 98 několikrát zahrozili. Po bezbrankové úvodní části přinesla první gól až následující patnáctiminutovka. Padl do sítě Chomutova a Sparta vedla po třiceti minutách 1:0.

Do druhé poloviny duelu vyměnil domácí kouč sestavu, nastoupily nové dvě pětky, které postupně přidávaly na tempu. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 9:1. Čestný úspěch Chomutova zaznamenal kapitán Filip Nový. Přes vysokou prohru byl hostující trenér s utkáním spokojen.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Chomutov): Tento zápas byl pro nás závdavkem do budoucna. Sestava, s jakou jsme do Prahy přijeli, naznačovala, jak by mohl vypadat náš "A" tým v příštích letech. Pro mladé juniory to byla velká zkušenost a věřím, že z utkání si odnesli spoustu poznatků. Obzvlášť musím pochválit Dana Jäschkeho, na kterém nebyl ani v nejmenším znát jakýkoliv respekt a odehrál výborný zápas. Pozitivní je i fakt, že naše první pětka dokázala držet krok s jakoukoliv řadou soupeře. To jsou věci, na kterých musíme stavět.



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři