Oficiální web florbalového klubu Chomutov
22.10.2006

Detail zápasu

5., neděle 22.10.2006,
SK Kladno Raisins
-
Florbal Chomutov
4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Schäfferhans (P. Novotný), 18. Fokt (Schäfferhans), 23. Pelc (Somol), 26. H.Novotný (P. Novotný), 33. P.Novotný (Šamaj).
Florbal Chomutov: Bocian - Slabihoud, Hruška, P. Novotný, Milde, Šamaj - Schäfferhans, Penk, Fokt - Somol, H. Novotný, Pelc - Dorňák, Isak


V neděli 22. 10. se naše výprava čítající 14 hráčů a jednoho diváka naskládala do tří přistavených klubových aut a vyrazila na cestu do Stochova. Z původně nominované sestavy chyběl pouze na hlavu zraněný Stračena.

V prvním utkání se nám do cesty postavili staří známí kladenští Raisins. Nechtěli jsme připustit žádné komplikace a tým z nižších pater tabulky obrat o tři body. Jenže začátek příliš vydařený nebyl. Pro naše zastřelování a hledání optimální mušky neměli soupeři pochopení a v 7. minutě se po ojedinělé akci sami ujali vedení. Naštěstí nevydrželo dlouho, o vyrovnání se po Doktorově nahrávce v přesilovce postaral Šafi. Tento náš spoluhráč, který se v minulých zápasech sám pasoval do role spalovače mrtvol, byl i u druhého gólu. Krátce po začátku druhé třetiny připravil druhý gól Foktisovi. V polovině zápasu kladenští srovnali, ale za 13 vteřin se po spolupráci s Jirkou Somolem zapsal mezi střelce letos poprvé hrající Rosťa. Naše vedení pak ještě zvýraznil Hynek a věřili jsme, že dvoubrankový náskok udržíme až do konce druhé třetiny. To se nám ale nepodařilo záhy jsme dostali další kontaktní zásah. Začátek třetí třetiny se hodně protáhl. Na triku to měli rozhodčí, kteří o každém rozhodnutí nejprve dlouze diskutovali a výsledkem bylo ve většině případů vyloučení a následné vhazování. Tentokrát dali Kladnu hned tři tresty v jedné minutě (2+2+10) a nám trvalo 19 vteřin, než jsme přesilovku 5 proti 3 využili. Svůj dlouho očekávaný nový klenot pokřtil Doktor. I tentokrát jsme ale dovolili soupeři snížit. Těsný výsledek se nám podařilo udržet až do konce, ale na vítězství 5:4 jsme se řádně nadřeli.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři