Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková, foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 10.09.2017

Duel plný zvratů dokázal Chomutov dovést ke dvouciferné výhře 13:9!

Duel plný zvratů dokázal Chomutov dovést ke dvouciferné výhře 13:9!
C H O M U T O V - V neděli 10. září se hrála předehrávka 14. kola 1. ligy mužů. Do Chomutova dorazil mistr Národní ligy východ, Havířov. V první krušné třetině Chomutov překvapila ofenzivní hra Havířova, který si dokázal vybudovat náskok tří branek za stavu 6:3. Ve druhé třetině se Chomutov vyšvihl, podal maximální výkon, dovolil Havířovu pouze jednu branku, a nakonec se dostal i do vedení 8:7. Třetí třetinou si Chomutov postupně vybudoval náskok nad Havířovem, až zápas plný zvratů dokázal dotáhnout do vítězného konce s cedulkou: "Premiérová, dvouciferná výhra v 1. lize 13:9." 
14.kolo, neděle 10.9.2017, 15:00
Florbal Chomutov
-
TJ Slovan Havířov
13:9 (3:6, 5:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 1. Chocholoušek (Bejček), 10. Pastor (Fokt), 20. Šarša (Pastor), 21. Linc (Šarša), 27. Bendl (Kopp), 32. Linc (Pastor), 38. Pastor (Linc), 40. Pastor (Fokt), 44. Pastor (Fokt), 47. Linc (Fokt), 48. Z. Hlaváček (Kopp), 55. Pastor (Linc), 59. Pastor (Linc) - 2. Prorok, 3. Prorok (Daniš), 6. Macháček (Skácel), 8. Macháček (Skácel), 15. Posselt (Daniš), 19. Macháček (Daniš), 30. Skácel (Posselt), 46. Daniš (Skácel), 51. Daniš (Řezáč).
Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 4 + Jakub Štěrba 5:1. Využití: 0:1.V oslabení: 1:0. Diváci: 210. Střely na branku: 42:27. Nejlepší hráči utkání: Petr Pastor - Petr Skácel. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6, 5:6, 5:7, 9:7, 9:8, 11:8, 11:9, 13:9.
Florbal Chomutov: Šantora - Šarša (C), Pačmag, Kellermann, L. Fiala, Turek, Müller, Z. Hlaváček - Linc, Fokt, Pastor - Chocholoušek, Bejček, Štěrba - Kopp, Bernas, Bendl - Kučera
TJ Slovan Havířov: Hykl - Böhm, Daniš, Vylegala, Konkolský, Ondračka, Macháček, Pavlík, Skácel, Raška, Posselt (C), Chládek, Řezáč, Prorok.


Průběh zápasu 14. kola 1. ligy: Florbal Chomutov vs. TJ Slovan Havířov

 

  První třetina: Rychlý nástup Havířova Chomutov překvapil! 

  Jako v sobotním zápase, Chomutov opět začala brankou hned v první minutě, o kterou se postaral Marek Chocholoušek při asistenci Ondřeje Bejčka. Následující minuty se strhl rychlý kolotoč přesných střel na chomutovskou branku. V 2. minutě padla vyrovnávací branka na stav 1:1, nicméně ve 3. minutě padla další branka ze strany Havířova na stav 2:1. Následující dvě vyloučení Daniela Fokta byla tvrdě potrestána dvěma góly, které Chomutovu ztížily první desetiminutovku utkání.  

  Naštěstí padla po delší odmlce v 10. minutě branka od dua Pastor-Fokt. Chomutov se z mírného stahování zápasového manka dlouho neradoval, protože Havířov bez prodlení potrestal chybu Chomutova a byla z toho pátá branka pro hosty. Po diskutabilním vyloučení Turka se Chomutov musel ubránit další přesilovce Havířova, což se mu nepodařilo a byla z toho v pořadí již šestá branka pro hostující tým. Chomutov se mírně vzchopil a připsal si před koncem 1. třetiny ještě jednu, třetí branku, která pro něj byla vzpruhou do druhé třetiny. 

  Druhá třetina: Náskok Havířova smazán, Chomutov se dostal do vedení! 

  Druhou třetinu odstartoval Chomutov ve velkém stylu. Během půl minuty dal Havířovu gól, který snížil skóre na 4:6 pro domácí tým. Do patové situace se Chomutova dostal, když byl vyloučen na 5 minut hráč Jakub Štěrba. I když byl tým rozlícen počínáním rozhodčí, dokázal v oslabení vstřelit pátou branku, které ho opět přiblížila k vyrovnání zápasu. Vyloučení Jakuba Štěrby stálo tým Chomutova jednu inkasovanou branku, která opět navýšila náskok Havířova na rozdíl dvou branek – 7:5. Domácí tým ale dlouho pozadu nezůstal. Inkasovanou branku rychle Havířovu oplatil ve 12. minutě druhé třetiny – díky nováčkovi, Petrovi Lincovi.  

  Klíčový okamžikem druhé třetiny bylo jak zvládnutí pětiminutového trestu, tak zvládnutí další přesilové hry Havířova, která přišla ve 13. minutě 2. třetiny. Vymodlenou, vyrovnávací branku na stav 7:7 střelilo duo dvou Petrů – Pastora a Lince v 18. minutě. Chomutovu se podařilo stáhnout náskok a ještě nadto, dostat se do vedení v poslední minutě druhé třetiny. Z gólového manka -3 se Chomutov dostal do vedení!  

  Třetí třetina: Raketový nástup a jasná, dvouciferná výhra domácích! 

  Poslední třetina začala prvním vyloučením hostujícího hráče. Přesilovou hru bohužel domácí tým nevyužil ke svému prospěchu. Chomutov ale promrhanou šanci záhy napravil, když se trefil v nedělním zápase velmi přesný, Petr Pastor za asistence Daniela Fokta. Domácí tým v danou chvílí vedl před Havířovem o dvě branky. Rychlá souhra přesných střel posunula zápas do stavu 9:8 pro Chomutov, ale následná blesková branka Petra Lince Chomutovu přinesla opět dvoubrankový náskok. 

  Jedenáctá branka pro Chomutov vyšla od hokejky juniora, Zbyňka Hlaváčka, což pouze potvrzuje fakt, že v týmu se uplatňují všichni rovným dílem. Havířovu se v 10. minutě povedlo snížit manko na 11:9, když chomutovského brankáře prostřelil Tomáš Daniš z Havířova. Domácí si to ale líbit nenechali a úspěšný Pastor opět skóroval a posunul Chomutov blíž k výhře. Havířov se v posledních minutách pokoušel o vyrovnání při hře bez brankáře, ale těžil z toho opět Chomutov. 

  Petr Pastor střelil svou šestou branku v zápase do prázdné brány a teď už definitivně zajistil Chomutovu premiérovou výhru v 1. lize nad Havířovem poměrem 13:9. 

   

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): „Po velmi špatném nástupu do utkání, kdy jsme byli až příliš nekoncentrovaní, jsme se dokázali zvednout. Paradoxně nám pomohlo pětiminutové oslabení, ve kterém jsme vstřelili gól na 5:6. Od poloviny zápasu jsme byli aktivnější a jsem rád, že jsme ho dotáhli do vítězného konce. Pro nás důležité tři body a další zkušenosti, které musíme vstřebat. Děkujeme soupeři a přejeme šťastnou cestu do Havířova.“

Komentář Petra Skácela (TJ Slovan Havířov): „Dnešní utkání bylo jako přes kopírák jako včerejší s tím rozdílem, že jsme se vícekrát prosadili. Jediné pozitivum byly výborně sehrané přesilovky, jinak opět bylo strašně moc individuálních chyb a chaotických návratů do obrany. Doufám, že v plné složení to bude vypadat jinak. Soupeř podal velmi houževnatý a po zásluze vyhrál.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři