Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 30.09.2017

Ostrava nad naše síly! V domácím zápase prohráváme vysoko 5:12

Ostrava nad naše síly! V domácím zápase prohráváme vysoko 5:12
C H O M U T O V - Florbalisté Chomutova sehráli v sobotu 30. září zápas na domácí půdě v rámci 5. kola 1. ligy proti hostujícímu týmu 1.MVIL Ostrava WOOW. Florbalistům Chomutova ujel vlak během první třetiny, když si nechali od soupeře dát pět branek, na kterou odpověděli pouze brankou jednou. Druhá třetina byla gólově vyrovnaná. Každý tým vstřelil soupeři po dvou brankách. Třetí třetina Chomutov spasit nedokázala. Hostující tým 1. MVIL Ostrava si z Chomutova odvezl vítězství 12:5 a cenné tři body.
5.kolo, sobota 30.9.2017, 17:00
Florbal Chomutov
-
1.MVIL Ostrava WOOW
5:12 (1:5, 2:2, 2:5)
Branky a nahrávky: 17. Bejček (Turek), 37. Fokt (Šarša), 39. Linc (Šarša), 53. Linc, 54. Linc (Pačmag) - 5. Tesárek (Dombrovský), 7. Kotzur (Šrámek), 17. Tesárek (Cabiš), 18. Smrčka (Tesárek), 18. Gaščík (Kotzur), 24. Kašovský (Tomiczek), 33. Kotzur (Dombrovský), 44. Tesárek (Kašovský), 49. Tesárek, 53. Tomiczek (Kašovský), 57. Kašovský (Vítovec), 59. Dombrovský (Vítovec).
Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2 + Petr Linc 5:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7, 3:7, 3:10, 5:10, 5:12.
Florbal Chomutov: Šantora (Trhlík) - Fokt, Bejček, Jäschke, Kellermann, Trávníček, Štěrba, Pačmag, L. Fiala, Linc, Kopp, Pastor, Andrle, Turek, Šnábl, Šarša, Smetana.
1.MVIL Ostrava WOOW: Kořínek - Smrčka, Gaščík, Cabiš, Tesárek, Kotzur, Kašovský, Vítovec, Sotorník, Šrámek, Tomiczek, Žmolík, Dombrovský.


5. zápas 1. ligy: Florbal Chomutov 1. MVIL Ostrava WOOW

Florbal Chomutov vstoupil do 5. zápasu v rámci 1.ligy v 17:00 v Městské sportovní hale v Chomutově. Síly na domácí palubovce si poměřil s 1. MVIL Ostrava WOOW. Chomutov do zápasu vstupoval jako devátý tým tabulky, Ostrava jako sedmý tým tabulky, které mezi sebou dělil rozdíl jednoho bodu.

První třetina: Po první třetině si Chomutovu bohužel vybudoval čtyřbrankové manko!

Jednoznačně lepší vstup do utkání měl hostující tým, který si v průběhu sedmi minut vybudoval náskok dvou branek, když se před chomutovskou brankou prosadil ostravský Adama Tesárek a Daniel Kotzur. Hra se přelévala ze strany na stranu a byla plná rychlých protiútoků. Na počátku šestnácté minuty byl diskutabilně vyloučen hráč domácího týmu, Michal Šnábl za sekání. Jeho vyloučení bylo okamžitě oplaceno brankou na stav 0:3.

První branka Chomutova padla v půlce sedmnácté minuty, ale byla téměř bez váhání vyvážena dalšími dvěma brankami od soupeře. Za stavu 5:1 pro Ostravu Chomutov vystřídal brankáře. Za Karla Šantoru nastoupil do chomutovské svatyně Ondřej Trhlík. První třetina skončila pro Chomutov vysokým mankem s číslem čtyři, za stavu 5:1 pro hostující tým 1. MVIL Ostravu.

Druhá třetina: Čtyřbrankové manko Chomutov ve druhé třetině nezmazal!

Druhá třetina nezačala pro domácí tým nejlépe. Trhlíka v chomutovské brance prostřelil v průběhu čtvrté minuty Dan Kašovský, který navýšil manko Chomutova na číslo pět. Až do 13. minuty se Chomutov bránil veškerým útokům Ostravy, na druhou stranu ale nevstřelil ani jednu branku do soupeřovo branky. Až ve 14. minutě prolomil brankový klid ostravský Daniel Kotzur, který zajistil svému týmu vedení o šest branek při stavu 7:1. Chomutovu k brance nepomohla ani přesilová hra ve prospěch domácího týmu.

Chomutov se druhé, vytoužené branky dočkal až v 17. minutě druhé třetiny. Střelcem této branky byl Daniel Fokt, asistoval Ondřej Šarša. Vzápětí se Florbal Chomutov dočkal i třetí branky, kterou vyprodukovalo duo Petr Linc a Ondřej Šarša. I přesto si Chomutov do třetí třetiny nesl opět čtyřbrankové manko.

Třetí třetina: K vyrovnání bohužel nedošlo, Chomutov byl poražen!

Ani třetí třetina nezačala ve znamení branky vyprodukované domácím týmem. Tři minuty po začátku třetiny se neomylně trefil ostravský útočník Adam Tesárek a posunul zápasové skóre na stav 8:3 pro hostující tým. Chomutov nedostal branku v oslabení, ale Ondřej Vítovec proměnil trestné střílení, které hnulo se stavem zápasu na skoro dvouciferné číslo – 3:9 pro 1. MVIL Ostravu WOOW.

Zápas se stal dvouciferným, když ve 13. minutě třetí třetiny trefil chomutovskou branku Lukáš Tomiczek z Ostravy. Nicméně během chvíle proměnil trestné střílení pro Chomutov Petr Linc, který přidal další regulérní branku minutu poté. Skóre zápasu se modifikovalo na stav 10:5 pro hostující Ostravu. Následně byl dokonce na pět minut vyloučen do té doby velmi úspěšný střelec, Petr Linc, za hrubost. Vyloučení Chomutovu ztížilo už tak těžkou situaci. Ostrava z toho to vyloučení vytěžila ještě dvě branky.

Zápas skončil vítězně pro hostující tým 1. MVIL Ostrava WOOW při vysokém skóre 12:5. Chomutov na domácí půdě nezískal ani bod a propadl se na 11. místo 1. ligy mužů.

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): „Dnes to byl náš nejhorší výkon v dosavadním průběhu soutěže. Soupeř nás předčil především v obětavosti a ochotě bránit a trestal každou naši chybu. Drobné pozitivum je pouze bojovnost až do konce utkání, ale to je bohužel málo."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři