Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 04.03.2017

Chomutov na vyrovnání nedosáhl, první výhru čtvrtfinále bere Králův Dvůr

Chomutov na vyrovnání nedosáhl, první výhru čtvrtfinále bere Králův Dvůr
C H O M U T O V - Florbal Chomutov vstoupil do čtvrtfinále play off Národní ligy v sobotu 4. března na domácí palubovce proti těžkému soupeři, týmu T.B.C. Králův Dvůr. Výhoda domácího prostředí Chomutov do zápasu nakopla, otevřel skóre již ve 4. minutě. Následovala přetahovaná o vedení až do stavu 3:3. Králův Dvůr se dostal následně do úniku o čtyři branky na stav 7:3. Florbalisté Chomutova s vervou bojovali a dokázali stáhnout manko na krásné skóre 7:6. Hostující tým si vítězství nenechal snadno vzít a v první čtvrtfinálové bitvě vyhrál 8:6.
ČF1, sobota 4.3.2017, 16:00
Florbal Chomutov
-
T.B.C. Králův Dvůr
6:8 (1:2, 2:3, 3:3)
Branky a nahrávky: 4. Kopp (Bejček), 22. Chocholoušek, 26. Pastor (Pačmag), 49. Jäschke (Bejček), 50. L. Fiala (T. Fiala), 52. Šarša (Z. Hlaváček) - 10. Duchek (Syrovátko), 16. Vondruška (Kovářík), 31. Olšiak, 36. Olšiak (Svoboda), 40. Štěpnička (Duchek), 45. Sluka (Vondruška), 45. Olšiak, 60. Olšiak (Kebrle).
Rozhodčí: John, Starý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:7, 6:7, 6:8.
Florbal Chomutov: Šantora - Pačmag, Turek, Šarša (C), Z. Hlaváček, Šulc, Klíma - Štěrba, Jäschke, Pastor - Chocholoušek, T. Fiala, L. Fiala - Kopp, Bejček, Andrle.
T.B.C. Králův Dvůr: T. Novák - Kračunov, Sluka, Chaloupka, Votava, Kubert, Duchek, Dvořák, Horký (C), Syrovátko, Kovářík, Brak, Vondruška, Langer, Kebrle, Olšiak, Svoboda, Štěpnička, M. Kameš.


V prvním měření sil ve čtvrtfinále zvítězil těsně Králův Dvůr

Florbalisté Chomutova vstoupili do čtvrtfinále play off Národní ligy - divize západ v sobotu 4. března na domácí palubovce od 16:00. Soupeřem Florbalu Chomutov pro čtvrtfinálové boje se stal po výběru T.B.C. Králův Dvůr. V základní části měly spolu týmy vyrovnané zápasové bilance, což dopředu avizovalo zajímavý průběh čtvrtfinálových zápasů.

Průběh 1. zápasu čtvrtfinále: Florbal Chomutov X T.B.C. Králův Dvůr

Chomutov, nabitý podporou z publika, otevřel skóre zápasu už ve 4. minutě díky přesné střele Ondřeje Koppa při přihrávce Ondřeje Bejčka. Na vyrovnání skóre si Králův Dvůr do 10. minuty musel počkat. Poté se před brankou domácího Karla Šantory prosadil během intervalu šesti minut Králův Dvůr hned dvakrát a dostal se do jednobrankového vedení 2:1.

Chomutov ale dlouho Králův Dvůr ve vedení nenechal. Hned v průběhu druhé minuty dokázal vyrovnat na skóre 2:2 díky sólo akci Chocholouška. Následovalo pár rychlých přihrávek a Chomutov se dostal do vedení 3:2. V tom okamžiku Králův Dvůr procitl ze sna a během druhé desetiminutovky druhé třetiny se opět dostal do zápasu, tentokrát ve velkém stylu. Vstřelil tři rychlé branky, které ho katapultovali do vedení 5:3.

Začátek poslední třetiny lépe zvládl hostující tým, T.B.C. Králův Dvůr. Díky koncentrované hře a přesné střelbě se během pěti minut dostal Králův Dvůr do vedení o čtyři branky, až na stav 7:3. Chomutov si nabral čtyř brankové manko, které musel do konce zápasu pracně dohánět. Florbalisté Chomutova nebyli daleko od prodloužení, dokázali vstřelit soupeři tři branky, ale ta čtvrtá - vyrovnávací - bohužel chyběla.

V posledních minutách se Chomutov pokoušel vstřelit branku na 7:7 ve hře bez brankáře, bohužel neúspěšně. Králův Dvůr hru chomutovskou hru bez brankáře využil ve svůj prospěch a vstřelil poslední branku utkání - na stav 8:6. První výhru v rámci čtvrtfinále play off si připsal hostující tým, T.B.C. Králův Dvůr.

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): „Zápas byl vyrovnaný, ve kterém soupeř využil našich chyb. Pokud zítra začneme tak, jak jsme skončili, tak si myslím, že můžeme předvést ještě lepší výkon. Děkuji hráčům za závěrečný tlak, při němž se ukázal pravý charakter týmu.“

Komentář Marka Michálka (T.B.C. Králův Dvůr): „Utkání bylo vyrovnané s velmi slušnou úrovní, rozhodla ho naše větší produktivita. Dojem z utkání zkazil zbytečný zákrok jednoho ze soupeřů. Děkuji soupeřům a divákům, kteří vytvořili atmosféru hodnou utkání.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři