Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 07.10.2016

K senzaci zbývalo málo! Chomutov podlehl Kladnu a v Poháru končí

K senzaci zbývalo málo! Chomutov podlehl Kladnu a v Poháru končí
C H O M U T O V - K senzaci a vyřazení superligového Kladna z Poháru České pojišťovny zbývalo mužům Florbalu Chomutov málo. Do první třetiny naskočilo Kladno lépe, nicméně chomutovští hráči to tak dlouho nenechali. Ve druhé třetině Kladno dotáhli. Za stavu 5:4 pro Kladno se šlo do poslední třetiny. Dva góly Chomutova a jeden gól Kladna bohužel výhru domácích nezpůsobil. Zápas skončil 6:5 pro Kanonýry Kladno, kteří postupují do osmifinále Poháru.
POH5, čtvrtek 6.10.2016, 18:30
Florbal Chomutov
-
Kanonýři Kladno
5:6 (1:3, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. T. Fiala (L. Fiala), 24. Chcocholoušek, 24. Pastor (Giptner), 41. Chocholoušek (T. Fiala), 45. Pastor (Giptner) - 8. Klápa (Nushart), 13. Nushart (Burian), 16. Přívara (Louvar), 28. Lacko (Šťovíček), 37. Soukup, 43. Nushart (Soukup).
Rozhodčí: Kusek, Jelínek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 169. Střely na branku: 31:46. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.
Florbal Chomutov: Vlček (Čáp) - Šarša (C), Klíma - Šulc, Šnábl - Kubeš - Chocholoušek, T. Fiala, L. Fiala - Štěrba, Pastor, Giptner - Kopp, Bejček, Břešťan - Myška.
Kanonýři Kladno: Cmíral (Šárka) - Pertlík, Slivka, Cvrček, Přívara (C), Klápa, Schuller, Štechmüller, Novák, Riebauer, Šťovíček, Richtr, Blažek, Běhal, Lacko, Soukup, Nushart, Louvar a Burian.


Chomutov málem předčil Kladno, těsně prohrál 6:5

Muži Florbalu Chomutov se ve čtvrtek 6. října málem postarali o obrovský úspěch. V Poháru České pojišťovny nastoupili v rámci pátého kola na domácí palubovce proti superligovému nováčkovi, FBC Kladno. Kladno bylo odpočaté, jelikož ke svému prvnímu zápasu bylo nasazeno právě až do duelu proti Chomutovu. Chomutovští florbalisté začínali v Poháru ve třetím kole, měli za sebou dvě dvouciferné výhry a svými výkony si zajistili páté kolo Poháru, což se jim ještě nikdy nepodařilo.

Průběh utkání: Florbal Chomutov x FBC Kladno

Do zápasu naskočilo Kladno, jakožto favorit, ve vysokém tempu. Ofenzivní branka Klápy otevřela skóre zápasu a posunula Kladno do vedení 1:0. Ve třinácté minutě se prosadil kladenský útočník, Nushart, když prostřelil Jana Vlčka. Na Nushartovu úspěšnou střelu odpovědělo domácí duo Tomáš Fiala - Lukáš Fiala, kteří úspěšnou akcí otevřeli skóre Chomutova. Na přestávku po první třetině se šlo za stavu 3:1 pro Kladno.

Ve druhé třetině začali domácí hráči klást Kladnu velký odpor. Dovolili jim málo úspěšných střel na branku, pouze dvě a na druhou stranu Kladnu dvě nadělili. Zápas se stal vyrovnanější. Ve třetí třetině došel hostujícímu týmu dech. Pouze jedna střela prošla přes chomutovského brankáře, naopak přes brankáře Kladna prošli úspěšné střely hned dvě. Nicméně Kladno si pojistilo výhru skvělým výkonem v první třetině. Chomutov už skórovat nedokázal, a tak skončil zápas v základní hrací době 6:5 pro Kladno, které postupuje do osmifinále Poháru.

Komentář nejlepšího hráče utkání Chomutova - Jiří Giptner: „Hrálo se mi dobře, byl to povedený týmový výkon. Málem se nám podařilo zaskočit favorita a porazit ho, bohužel to jen těsně nevyšlo. Je to škoda, protože jsme v tomto zápase byli Kladnu vyrovnaným soupeřem.“

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Florbal Chomutov): "V první řadě mě mrzí zranění hráče Kladna, věřím, že bude snad brzy v pořádku. Zápas samotný pro nás byl velkou porcí zkušeností, stál nás hodně sil, ale myslím, že jsme ho zvládli se ctí. Díky týmu, že hrál za každého stavu a proti kvalitnímu soupeři bojoval do poslední vteřiny."

Jan Zahálka (Kanonýři Kladno): "Klasický pohárový zápas. Tým Chomutova se prezentoval velmi dobrou fyzickou náročnou hrou. My jsme si utkání zkomplikovali neproměněnými šancemi."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři