Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, Eliška Vetýšková - foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 11.02.2017

Chomutov i druhé letošní derby zvládl, Kadaň porazil díky druhé třetině 5:3

Chomutov i druhé letošní derby zvládl, Kadaň porazil díky druhé třetině 5:3
C H O M U T O V - Na druhé letošní regionální derby si diváci museli počkat. Kvůli potížím s halou v původním termínu se zápas dohrával až v sobotu 11. února. Cestu si na něj našlo rekordních 220 fanoušků obou táborů. A viděli dramatický duel. Kdo čekal jednoznačný průběh, velmi se mýlil. Chomutov zvítězil zejména díky výkonu ve druhé třetině 5:3 a nadále drží velkou šanci na posun do elitní čtyřky Národní ligy Západ.
16.kolo, sobota 11.2.2017, 19:00
Florbal Chomutov
-
FBC DDM Kati Kadaň
5:3 (0:1, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Pastor (J. Štěrba), 31. Pastor (J. Štěrba), 36. L. Fiala (T. Fiala), 37. Bejček (Šulc), 42. T. Fiala (Pastor) - 4. E. Štěrba (Pardubský), 40. Morava (Limberg), 57. E. Štěrba (Žemlička).
Rozhodčí: Šedivý, Urik. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 220. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Florbal Chomutov: Šantora - Pačmag, Turek, Šarša (C), Šnábl, Klíma, Šulc - Štěrba, Fokt, Pastor - Tichý, T. Fiala, L. Fiala - Kopp, Bejček, Andrle - Z. Hlaváček
FBC DDM Kati Kadaň: Burda - Čeloud, Solar, Pardubský, Hanzlíček, Limberg, Zelinka, Muchna, Dolanský, Chládek, Žemlička (C), Bulín, M. Odlas, E. Štěrba, Plomer, Zýka, Hanuš, J. Odlas, Morava


Králem severu se opět stal po zvládnutém derby Chomutov!

V Městské sportovní hale v Chomutově se v sobotu 11. února odehrála dohrávka 16. kola Národní ligy v divizi západ. Domácí tým Chomutova se střetl s tabulkovým soupeřem z nedaleka, Katy Kadaň. Jednalo se o odvetné utkání, které přineslo hodně zvratů a zajímavých okamžiků. Kati po prohře v prvním utkání sezóny poměrem 18:3 nedokázali vylepšit svojí zápasovou bilanci proti Chomutovu. Domácí získali zaslouženou výhru 5:3 a tři body navrch.

Průběh utkání: Florbal Chomutov X FBC DDM Kati Kadaň A

Do první třetiny vstoupili lépe hráči hostujícího týmu, Kati Kadaň. Hra z jejich strany byla ofenzivnější. Kadaň se dokázala dostat i do průběžného vedení s náskokem jedné branky za stavu 1:0.

Domácí tým za obrovské podpory fanoušků nastoupil do druhé třetiny jako vyměněný. Začal proměňovat více střel v góly. Hned dvakrát ve druhé třetině se prosadilo duo Pastor - Štěrba. S třetím gólem pro Chomutov přišlo duo Fialů - Lukáš a Tomáš. Střeleckou kanonádu pro Chomutov završil v druhé třetině Ondřej Bejček za asistence Miloše Šulce.

Chomutov si v druhé třetině zajistil krásný tříbrankový náskok nejenom díky skvělé obraně a ofenzivě, ale i díky perfektním zákrokům chomutovského brankáře, Karla Šantory. Kadaň přidala na své konto v poslední třetině pouze jeden gól, stejně jako Chomutov. Chomutov se tak mohl radovat ze zasloužené výhry 5:3!

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Florbal Chomutov): Čekali jsme, že dnešní utkání nebude zdaleka jednoduché, což se potvrdilo. Od druhé třetiny jsme zvýšili aktivitu a díky tomu jsme získali důležité tři body. Děkujeme soupeři za kvalitní derby a fanouškům obou týmů za vytvoření skvělé kulisy.

Petr Hybner (FBC DDM Kati Kadaň): Myslím, že se nemáme za co stydět. Předvedli jsme na palubce nejlepšího týmu soutěže důstojný výkon. Rozhodly dvě naše individuální chyby a individuality v domácím týmu.



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři