Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková, foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 30.10.2016

Muži odcházejí z domácí půdy s prázdnou, nestačili na Panthers Praha

Muži odcházejí z domácí půdy s prázdnou, nestačili na Panthers Praha
C H O M U T O V - Muži Florbalu Chomutov nedokázali navázat na fenomenální výhru v okresní derby, kterou ukořistili v Kadani. V sobotu 29. října na domácí palubovce podlehli nováčkům ligy, Panthers Praha, kteří zastavili jejich putování na Czech Open těsně před branami čtvrtfinále. Domácí rozehráli zápas ve skvělém tempu, nicméně v poslední třetině se lámal chleba. Panteři ukázali větší houževnatost a vyhráli 10:7. Chomutov spadl na čtvrté místo v ligové tabulce.
7.kolo, sobota 29.10.2016, 18:00
Florbal Chomutov
-
Panthers Praha
7:10 (4:2, 2:3, 1:5)
Branky a nahrávky: 5. T. Fiala, 10. Andrle, 19. Klíma (Šarša), 20. Pastor (Fokt), 28. L. Fiala (T. Fiala), 33. Šnábl (Giptner), 60. Šarša (T. Fiala) - 16. Rybka (Míka), 18. Polcar (Pokorný), 25. Kolář (Míka), 26. Rybka (Ptáčník), 27. Veverka (Tomiška), 42. Jakob (Krůšek), 45. Ptáčník (Pokorný), 47. Kolář, 50. Tomeš (Pokorný), 58. Pokorný (Ptáčník)
Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 3:2 Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 4:5, 5:5, 6:5, 6:6, 6:10, 7:10.
Florbal Chomutov: Vlček - Klíma, Fokt, Bejček, Jäschke, Štěrba, T. Fiala, L. Fiala, Kopp, Pastor, Andrle, Turek, Hlaváček, Šnábl, Šarša, Giptner, Šulc.
Panthers Praha: Borák - Kolář, Krůšek, Tomeš, Rybka, Jakob, Janoušek, Míka, Pokorný, Kölbl, Polcar, Hudec, Ptáčník, Tomiška, Veverka.


Chomutov podlehl Panther Praha 10:7

Florbal Chomutov se v sobotu 29.10. v rámci sedmého kola ligy vrátil po dlouhé pauze na domácí palubovku, kde od 18:00 vyzval na souboj šestý celek tabulky, Panthers Praha.

Florbalisté Chomutova naskočili do domácího zápasu s plnou parádou. Série rychlých přihrávek často končila v brance Panthers, poprvé se tak stalo v 5. minutě díky střele Tomáše Fialy. Vít Andrle za spolupráci pražského útočníka vstřelil další branku pro Chomutov v 10. minutě. Dvě rychlé branky Panthers v 16. a 18. minutě vrátili Panthers do hry, ale Chomutov se nezalekl a prostřelil pražského brankáře do konce první třetiny ještě dvakrát.

Dvě po sobě jdoucí vyloučení chomutovských hráčů dokázali Panthers Praha skvěle využít ve svůj prospěch, proměnili je ve dvě důležité branky. Chomutov nesložil zbraně a neohroženě bojoval dál. Na přestávku před poslední třetinou se šlo za stavu 6:5 pro domácí tým.

Do poslední třetiny nastoupili florbalisté Panthers Praha úplně v jiné formě. Rozjeli nekompromisní útočnou akci, která skončila pěti úspěšnými střelami v chomutovské brance. Chomutov hostující tým v posledních minutách třetiny nedohnal, vstřelil jednu branku, která zápas zvrátit zpět na stranu domácích ale nedokázala.

Chomutov podlehl Panthers Praha na domácí palubovce 10:7 a posunul se na čtvrté místo tabulky Národní ligy - divize západ.

Osmé kolo Národní ligy: Orka Čelákovice X Florbal Chomutov

Muži Florbalu Chomutov se vydají v neděli 6. listopadu na palubovku týmu Orka Čelákovice. Orka Čelákovice se průběžně nachází na desátém místě v ligové tabulce. Na svém účtu mají jednu regulérní výhru a dvě výhry v prodloužení. Chomutov se pokusí z palubovky Orky odjet nejlépe s třemi body! Boj v rámci osmého kola začne 6.11. od 14:00.

Odkaz na online přenos utkání

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Florbal Chomutov): "Kvalitní utkání, které si divákům určitě muselo líbit. Bohužel jsme prohráli. Příčiny si musíme rozebrat sami a připravit se na další zápas lépe. Blahopřejeme soupeři a děkujeme všem divákům, kteří dnes dorazili."

Lukáš Jenšík (Panthers Praha): "Soupeř byl o trošku lepší, ale my jsme měli větší vůli a hlavně jsme byli produktivnější. Vyzvedl bych dnešní výkon našeho brankáře Boráka a naší disciplinovanost. Děkujeme soupeři za utkání, pořadateli a divákům."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři